Tag Archives: circular skylight

Apartment in Maida Vale

Studio 29 has completely re-designed, refurbished and extended this maisonette apartment in Maida Vale, W9 to suit the needs of a young couple with one child.

In the basement an open plan living area contains dining area, kitchen, enclosed cloakroom, storage units and utility area and a sitting room facing the garden.

The rear garden has been partially excavated to provide a terrace for eating outside and again to allow more light to the interior. Internal lighting was chosen carefully and used to visually enhance the space so it feels taller and wider.

On the upper floor three bedrooms and a family bathroom are  laid out to maximise the existing space.  New glazed doors and a Juliet balcony fitted to new opening opened up the rear elevation and sliding glass panels at basement level have been installed to increase the light entering the open space.

The result is a spacious, airy, light flat that functions well as a family home.