Tag Archives: notting hill refurbishment

Telegraph Magazine Article

telegraph magazine article

 

 

 

 

 

 

 

 

And so our Saturday was lifted as we were featured in this weekend’s Telegraph Magazine article. A really great article about one of our favourite clients and the interior design we carried out at her beautiful townhouse in Notting Hill.  Click here to see more.

‘All the people that contributed to this house have left it with a creative spirit. It’s not only art and the house I’m left with, thanks to their input, but the relationships I’ve developed during the process.’

Perhaps the most fruitful of these is her friendship with Thumiger: the pair are currently working together on a second project in Norfolk. 

telegraph magazine article

House in Holland Park

Gardenista Best UK Landscape Finalists

Gardenista best uk landscape finalistsGardenista Best UK Landscape Finalists logo

We are lucky enough to have been made Gardenista Best UK Landscape Finalists for one of our garden designs belonging to a beautiful property we refurbished in Holland Park.

The Story…

We convinced the clients to demolish an ugly 80’s conservatory at the rear of their townhouse to reclaim space for a small sheltered garden. The private garden is linked to a large communal garden set in the centre of the Holland Park area. Inspired by the clients’ childhood spent in Kenya and South Africa, we designed a bold planting scheme and sculptural landscape.

The design

A collection of gigantic ferns, slate and galvanised steel, terracotta painted walls and a bronze mirror formed an unusual and highly evocative palette. The luscious greenery is organised in a border with free standing planters, a green wall and a trellis -, the African inspired furniture and the small shed all set out a small but beautiful garden.To expand the planted area, one of the party wall has been kitted out with a green wall system. The planting scheme included heucheras, aromatics and trailing strawberries.

Solid sculptural slate steps appear to float above the main paved terrace, provide additional seating space and integrate with the powder coated bespoke planters. The steps then transform into a galvanised perforated steel sheet to contrast with the bright green of the ferns foliage and darkness of the slate.

Three full height sliding doors lead into the garden from the basement level.The black slim door frames, slate floor, black plastic chairs and black bespoke metal and timber table all create a graphic element and recede against the luscious surroundings to create a relaxing, protected environment.

If you live in the US and you like our garden then please vote for us by clicking the link below and clicking on vote!

Gardenista Best UK Landscape Finalists – Studio 29 Architects

House in Holland Park

 

Urban Jungle publication – House and Garden magazine

House & Garden article Holland Park house September 2016