How we re-configured a Chelsea apartment to suit our clients life and style.

We are often faced with houses that have very little in common with the people that inhabit them. At Studio 29 we design solutions to our clients’  true individual needs to take away the daily struggle with a space not suited to one’s life. Or one’s shoes.

Studio29_02_Nothing_AJ_499_184.jpg
Studio29_02_Nothing_AJ_499_193.jpg

It takes time to truly understand what is essential for the well-being of each person in a certain building, but it is time well invested and our way of starting every project.

Our client bought the beautiful apartment close to Sloane Square because she loved the proportions and the light coming from the tall windows of the ground floor. The flat had a very big kitchen - our client does not cook - and a number of guest bedrooms - she only hosts her dad. There was a small, awkward dressing “cubicle” and the bathroom had no window. Not the right arrangement for a lady with a serious love for fashion.

We re-configured the lower floor, placing the new dressing room in the centre and fitting it out with full height, cedar-lined wardrobes. A large niche in the wall, fitted with smoked glass doors and shelves was perfect for displaying tidy rows of our client’s favourite pairs of shoes. The joiner who built it affectionately refers to it as “the shoe shrine”. The dressing room acts as a lobby for both the master bedroom and its bathroom  - which now has a window and full length sheer curtains.

On the opposite side of this floor there is a guest suite, with a shower room that doubles as a steam room.

On the upper floor the rooms are arranged around the entrance lobby. The L-shaped sitting room is furnished with modern classic and vintage pieces and decorated in a soft palette of ivory walls - plastered in marmorino - golden oak basket-weave parquet and pale pink wool curtains - with leather tie-backs!

The small kitchen is just as glamorous, with its vintage ‘60s light pendant, parquet flooring, plaster cornices and a lipstick-purple glossy cantilevered unit under the tall window. A tiny cloakroom is all clad in Fornasetti tiles - a favourite designer of our client - echoing the few original pieces by Fornasetti dotted around the house.

A perfect house to get dressed in the morning.